Yazar/Editör Temel Klavuzu

Paylaşmak İYİ gelecek

Editör kimliği oluşturma (yazar adı):

Yazılarınızda kullanacağınız en uygun yazar adı gerçek isminiz ve soy isminizdir. Yine de farklı bir yazar adı kullanmak isteyebilirsiniz. Bu durumda seçeceğiniz yazar adı gerçek bir kişi gibi görünmelidir. Takma ad, rumuz hissiyatı veren yazar isimleri kullanamazsınız. Gerçek isminizden farklı bir yazar ismi ile yazmanız, gerçek kimliğinizi sadece okuyucularınızdan gizleyecektir. Yasalar karşısında gerçek kimliğinizle sorumlu olacağınızı unutmayınız.

İster gerçek adınızı kullanın, isterseniz gerçek adınızdan farklı bir yazar adı kullanın, yazar isminiz sizin bu mecradaki kimliğinizdir. bu kimliği saygın bir marka haline getirmeye çabalayın.

Haber konuları:

Bölgenizdeki İYİ Parti çalışmaları ve yerel teşkilatın faaliyetlerini eksiksiz olarak duyurmayı amaçlayın. Bunun yanında yerel haberler ve bölgeyi ilgilendiren araştırma/bilgi yazıları hazırlayabilirsiniz. Diğer siyasi görüşlerin içindeki gelişmeleri önemli bir haber değeri olmadığı sürece haberlerinize konu etmeyin.

Okurlarınız sitenizi bölgedeki gelişmeleri öğrenmek için bir kaynak olarak görmeli, İYİ parti hakkında haberlere en doğru sizden ulaşacağını düşünmelidir.

İYİ Parti politikaları ile uyum:

Yazılarınızda İYİ Parti politikalarını tanıtıcı, bölgedeki teşkilatların çalışmalarının, etkisini artırıcı olmaya çabalayın. Parti içi çekişmelere dahil olmayın.

Anlatım dili ve üslub:

Eklediğiniz haber vb içeriklerde, taraf olmadan, dışarıdan bir anlatıcı gibi bilgiyi aktarmanız gerekmektedir. (örn: teşkilatın esnaf ziyaretlerini haber yaparken: “Esnafı ziyaret ettik” yerine “İYİ Parti Esnafı ziyaret etti” şeklinde haberi sunmalı ve devamında da aynı dili korumalısınız.)

Bir olayı, araştırmayı vb’ini haber yaparken yorumunuzu eklemeyin. Bilgiyi tarafsız olarak aktarmaya çabalayın. (Yorum içerikleri, yorumda verilen fikirle örtüşmeyen insanların uzaklaşmasına sebep olmaktadır. Bunu asla istemeyiz.)

Yazılarınızda asla propaganda yapmayın.(Propaganda içerikleri sadece fanatikleri mutlu etmektedir. Ilımlı ve tarafsız olanları rahatsız eder.)

Siteye haber vb içerik oluştururken “parti sözcüsü/temsilcisi” değil “iyidiyor editörü” olduğunuz bilinciyle davranın.

İstisnalar ve kullanımı:

Haberde geçen tarafların propaganda söylemlerini, başlık, görsel vb kullanabilirsiniz. örn: Aday “göreve geldiğinde hesap soracağını” belirten bir demeç verdi ve bunu haber yapıyorsunuz. Başlığınız “Hesap soracağım” olabilir ve adayın resmi ile hazırladığınız görsel de de bu ifadeyi kullanabilirsiniz. Ancak yazının devamı bilgi aktarımı şeklinde olmalıdır ve yazının bir bölümünde “adayın hesap soracağım dediğini” açıkça belirtmelisiniz. Haberinizin sonuna konuşmanın tam metni diyerek adayın tüm konuşmasını da ekleyebilirsiniz.

Yapılan propaganda veya açıklamaları “konuşma metninin tamamı”, “Yapılan açıklama metni” vb şeklilde sunmadan önce mutlak olayı önce kendiniz anlatınız. Şu kişi, şurada açıklama yaptı, açıklamasında şu konulara değindi vb gibi.

Yorum yazıları:

Esasen bilgi aktarımına odaklanıyoruz. Yorum yazıları yerine, haber aktarımlarının yanında, araştırma yazıları hazırlamanız daha faydalı olacaktır. Yine de yerel gündemi düzenli olarak köşe yazısı şeklinde yorumlamak ister yada teşkilat başkanının haftalık, aylık gündeme dair görüşlerini eklemek isterseniz içeriğin hemen başında yada başlıkta köşe yazısı, yorum olduğunu belirten bir ön sunum yapınız. (“iyi parti il/ilçe başkanı haftalık gündem değerlendirmesi”, kendiniz yazıyorsanız “haftanın yorumu” vb gibi.)

Yerel reklam ve tanıtımlar:

Hazırladığınız haberlerin sonuna kendi işletmenizin yada reklam aldığınız işletmenin reklamını ekleyebilirsiniz. Reklam alanı abartılmamalıdır. Görsellerinizin altına da 1/5 oranında reklam alanı ayarlayabilirsiniz. Reklam için yerel işletmeleri tanıtabilir, hizmet ve ürünlerini haber yapabilirsiniz, ancak tekrara düşmeyin.

İletişimin önemi:

Parti yönetimi ve diğer temsil organları ile mümkün olduğunca iletişiminizi üst seviyede tutunuz.

Bölgenizdeki editörler ve diğer site görevlileri ile iletişimde olun. Toplantılara katılın. Tecrübelerinizi paylaşın, diğerlerininkinden yararlanın.

Özellikle bölgenizdeki editörler ile birlikte hareket edin. Birbirinizin gündemini desteklemeye çalışın.

Yardımlaşın. Diğer arkadaşlarınızda sizinle aynı gayret içinde olduklarını unutmayın.

Gelişim:

Bireysel ve bölge siteniz için gelişmeyi hedefleyin. Kendinizi eğitip donanımlandırmaya gayret edin. Sitenizin ve bölgenizdeki sitelerin kadrosunu genişletmeye çabalayın. Sitenin tek editörü değil, en etkili editörü olmak için mücadele verin.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Exit mobile version